Greetings from Thai!

God Jul everybody. Jag lever och mar bra. Det var val bara det jag ville saga egentligen. Att jag har det jakligt bra har i varmen. Hur ar det hemma i Sverige! (det finns inget fragetecken pa tangentborden har)

Take care

It's all about people and their dreams

Det är inte klokt vad tiden går fort! Vid den här tiden imorgon befinner jag mig någonstans över Indiska oceanen. Härligt, underbart, avslappnnde. Tvärtemot vad den här veckan har varit! Nedan följer några bilder från Stockholm. Det var hur bra som helst! Vi "fick" det Tack vare vårt projektarbete, från Förbundet Unga Forskare. Projekt Tend. Vi lyssnade på en duktig standup-komiker, killen var inte mycket äldre än oss, fikade, promenerade, var på karriärmingel, shoppade, var på rehersal-dinner inför nobelmiddagen och VANN! Yes gott folk, vi vann! Projektet var nämligen även en tävling om vem som visade för flest. Så i vår får vi åka på något jippo i Göteborg, fem hotellnätter, trerätters middag varje kväll, kanske bada i akvariet på Universeum. Wieho!   







Förresten, ha det så jäkla bra här hemma! God jul, gott nytt år och allt sånt där. Vi hörs i Januari!

Estocolmo



Mer kommer, nu måste jag till skolan!

Ett tråkigt inlägg

Lördagen har varit minst sagt händelserik. Jag gick upp tidigt, tidigt. Klockan nio om jag inte missminner mig. Hur som hest, lite senare tog min familj och jag en tripp ned till stan. Vi skulle ta id-foton som man tydligen behöver i Kambodja. Men shit, vet du hur dyrt det är eller?! Pappa och jag vägrade, så vi letade upp en automat i stället. 70 spänn där med, hutlöst! Så vi bestämde oss för att göra en Snowroller. Han två, ut,  jag två. Men inte fan funkade det, maskinen slukade våra pengar och kvar blev vi utan kort och sju tior fattigare. Lita aldrig på något utan hjärna!

Som plåster på såren gick vi på konstutställning, invigning till på köpet! Min kusin Sara bidrog med två teckningar och ett fantastiskt vackert fotografi. Det är inte klokt vad duktig hon är, min kusin. Det är svårt att tro att vi är släkt. Söta Maria hade också två riktigt bra teckningar med. Talanger, det är vad de är!

Efter detta begav sig allihopa hem till farmor och farfar på litet julbrod. Eller ah, det skulle ätas lutfisk. Blä, det var som att äta manet. Sladdrigt och genomskinligt. Tacka vettja lax! Sedan var det hem,byta om, ned till grannen, hem, ut till Igelstorp. ElinO fyller nämligen 18 idag! Hipp Hurra! Det var verkligen på tiden. Vi åt middag, lyssnade på drBombay och spårade. Som vanligt. Sedan åkte vi in till stan. Dock stannade jag inte alls länge, för jag ska nämligen till Stockholm i morgon bitti. Jäklar, jag måste ju packa! 

Lektion i organisk kemi!


Der Winter

Ändlöst mörker,
Smygande depression,
Läxhögar,
Rinnande näsa,
Slask fryser fötterna som inifrån,
Mulet, grått, regn,
Kyla.
Det gör inget så länge 4000 kr omfamnar mig!


Träningsvärk!

Idag har jag lidit av en ovanlig åkomma, förödande för min skoleffektivitet. Jag har träningsvärk i armhålorna. I armhålorna! Hur i hela friden lyckas man med något sådant?! Jag menar, har man ens några muskler där? Det gör ont typ när jag sträcker armarna uppåt.

Min simpla gissning är att det hela beror på omlagda träningsvanor. Förut tränade jag ju fotboll ungefär fyra gånger i veckan, numer tränar jag oftare på Natulilus. Ja, nu kom jag på det! Det är på grund av pilatespasset igår såklart. Där snackar vi helt andra muskelgrupper än fotboll. Men ändå, har du någonsin sett en person med biffiga armhålor? Typ så den måste gå med armarna i 90 graders vinkel och ha sönderklippta ärmar för en enormt svällande armhålsmuskel? Hör av dig till mig i så fall. Det vore roligt att se. Annars måste det finnas en annan förklaring.

Nej, nu måste jag bestämt sova. Matte E prov imorgon lockar...   


Nice, nice, nice!

Kanske styr jag över världsordningen när allt kommer omkring! Om inget oförväntat händer så öppnar flygplatsen i Bangkok den 15 december. Gissa vems plan som lyfter då? Moaha, I'm the king of the world!



Whattafack!

Frustration. Ja, det är nog det enda riktigt passande ordet för vad jag känner just nu. Om två veckor skulle vi åka till Kambodja och Thailand, så var det tänkt i alla fall. Nu är det minst sagt osäkert. Händer det inget under de närmaste dagarna måste vi helt enkelt avboka resan eller hitta någon annanstans att åka. Men försök hitta någon någolunda rolig treveckorsresa så får du se. Det bästa som finns tillgängligt är typ två veckor, valfritt ställe i Thailand. Eller kanske Vietnam? Där bajsar de på stranden, det låter spännande. Men det är inte samma sak! Jag hatar att bli besviken och behöva tänka om. När det gäller sådant här är jag jäkligt trångsynt, är jag inställd på något ska det fanimig bli så. Kunde inte demonstranterna välja någon annan tidpunkt, eller för den delen, plats? Ja, invadera Phuket istället. Det vore en bra lösning. 

Nu är det tyvärr så att jag varken styr över världsordingen eller Solresor. Det finns inget jag kan göra, annat än att finna mig i situationen. Sätter man det i ett annat perspektiv; så vem är jag att gnälla över att jag inte får åka tre veckor till Kambodja och Thailand när andra knappt ens kommer till Stockholm. Fy Elin, du är bortskämd! 

Men snälla, låt mig få vara bitter ett tag till i alla fall! Det känns så rätt.


RSS 2.0