Mimmi 18!



I lördags firade Mimmi sin födelsedag. Först var de bara vi tjejer där på middag. Vilket jobb de gjort, Mimmi och Natalie. Maten var fantastisk! Nu säger jag inte det som en hysterisk Mat-Tina, utan mer som ett konstaterande. Den var det! Kvällen gick och gamla goda vänner började droppa in, personer man inte sett på hela sommaren, men även de trogna man träffar varje dag. Att grannarna kom och klagade indikerade att det nog var dags att dra sig nedåt stan. En toppenkväll som inte fick en fullt lika trevlig avslutning. Men ändå helt klart övervägande positiv! 


Om Sommaren.

När trädens knoppar redan brustit och solen transformerat fisbleka ryggar till röda stoppljus, då är sommaren här.

Du som ännu inte blottat tändvätskan och stulit kolets oskuld. Nu är den tiden inne. Ge dig inte. Grillen ska fram.

Fram bara för att du i din fåfänga inhandlat en ett antal prisklasser över grannarnas, eller för att de där blodiga, pepparkryddade nötytterfiléerna faktiskt tilltalar dina känsliga smaklökar?

Nu har du hunnit inbilla dig att din gräsmatta är grön. Att himmelen är blå. Att sanden värmer dina bara vinterkräksjukvita små, eller stora, fötter. Och att din halmhatt endast består av halm. Det är först då. När du tror att du vet att sommaren äntligen är här. Då förstår du att den inte vart här sen sist den inte var det...

Det är sådant här darvel Jonas och jag roar oss med iband, duettpoesi av yttersta klass. Vi är allt bra djupa...


Jag kommer inte på någon bra rubrik att skriva...

Jag funderar på att klippa lugg igen, vad tycks?



Annars borde jag verkligen, verkligen sova nu. Har en riktigt helsikesdag i skolan imorgon och även en hel del annat att stå i. Ibland känns det som jag tagit mig vatten över huvudet iår. Jag tvingas prioritera bort alla roliga saker mot viktigare som skolan och fotbollen. Det är ju meningen att det här året ska vara kul, inte jobbigt, jag vill kunna hänga med på spontanutgångar som ikväll! Aja, nog med negativa tankar nu. Jag har ju hela livet framför mig!

God natt!

Biologi-labb hos Posse!


En tidig morgon inleddes med en låååång väntan på bussen. Först efter cirkus en halvtimme anlände den, obokad och klar. Skräll Posse!


Mimmi var på krigsstigen, med en jordmåns-upptagar-grej i högsta hugg!


Vi tog lite vattenprover, analyserade vegetationen, fikade, poserade...


...hade barkbåtsrace...


...och bråkade, men satan vad kul det var!

xoxo


Hon är klok, den där Blondinbella.

Läs här, det är precis så jag känner (lägg till och ta bort några punkter). Jag imponeras allt mer av Blondie!


En minst sagt stressig dag!

Jahapp, det blev inte så mycket pluggande idag heller... Hade ju annars tänkt att onsdagar skulle ägnas åt just det. Snart måste jag börja ta tag i skolan på allvar, men idag har jag helt enkelt inte haft tid. Direkt efter skolan skyndade jag mig ned till stan för att uträtta lite ärenden, sedan till Helena för att få kontakt med en lärare, men hepp inte idag heller. Istället stannade jag och pratade lite med Ronny och Oskar i cafeterian. Hängde jämt där för några år sedan, det var tider det. Fast nu inser jag hur olidligt påträngande vi småtjejer måste vart, och varför de låste dörren ibland, haha! Hittade ett gammalt kort jag lämnat efter mig, då hade jag brunt, axellångt hår. Uschianemej, det var inte fagert ska jag säga! Nunca más. 

Väl hemma hade jag knappt hunnit öppna kemiboken innan kusin Sara ringer. Hon frågade om jag skulle med och hälsa på Carl-Johan på sjukhuset. Självklart prioriterar jag honom före kemi, så off we went. Han var mycket bättre än jag trodde. Hade föreställt mig ett gipspaket med armar och ben hängande i sådana där ställningar du vet, som man ser på tecknade serier. Men han hade inte ens något ynka bandage. Fast så värst bra var det ju inte heller, lårbenet hade gått rakt av och en del av det hade fullständigt pulvirserats om jag uppfattade rätt. Det kommer ta ett halvår innan han kan ens jogga igen. Men när man tänker efter på hur illa det egentligen kunde, eller borde gått, förstår man vilken äcklig tur han haft. Det är inte många som överlever att krasha med motorcykel rakt ut i skogen utan ryggskydd. Nu förstår du kanske mitt tidigare inlägg och min negativa inställning.

På väg hem från sjukhuset passade jag på att skaffa lite fler vuxenpoäng genom att åka och handla lite yogurt, filmjölk och så. Sedan ringde Vickan och frågade om jag skulle med på fotboll. P16 derby, aik mot ifk. Brorsan spelade så jag tänkte att visst det kan jag väl. Men jag har glömt av hur kallt det är att stå ute och kolla på fotboll (hinner bara spela nu för tiden). Så i halvlek skjutsade Vickan hem mig. Detta leder mig osökt in på nästa punkt. Gissa vem som har tagit körkort idag? Jo precis, lilla, pluttiga Vinkypinky. Grattisgrattisgrattis. Nu är vi två.

Och nu, ja nu sitter jag här och funderar på att gå och lägga mig. Det känns som en riktigt bra idé.

God Natt! 

Skolkort...

Dagens tema;




Vi vill tacka Rusta som försett oss med diverse grejer såsom tvättunna, trasigt paraply och sil. Där finns allt, utom möjligtvis en riddarhjälm...


Hipp Hurra, Grattis Mimmi!

Äntligen fyller hon 18, hon den där Mimmi med orange lockigt hår som går natur du vet, i trean? Ja, jag tänkte väl att du visste. Om du nu mot alla odds inte har den blekaste kan jag ta en enkel beskrivning. Hon är en av mina absolut bästa vänner, hon vet vad hon vill och har oerhört sunda värderingar. Det imponeras och inspireras jag av varje dag. Vi har varit med om ganska mycket tillsammans de ynka två åren vi känt varandra. Allt från stora resor som Esp-08 och Stockholm-07, till mindre spektakulära ting som dötrista kemilektioner och urspårade klassfester, och vi har minsann även lärt känna varandras mindre goda sidor. Men det hör ju till, right? Vad jag egentligen försöker formulera här är hur viktig Mimmi faktiskt är för mig, du gör mig lite bättre varje dag. Det hoppas jag att du redan är medveten om.





Jäklar, det blev lite fler bilder än jag hade tänkt mig... och inte de snyggaste heller för den delen. Men äh, se och njut för tusan!


Ännu en helg

Det börjar bli lite av tradition det här, glömma av att skriva hela helgen och sedan försöka sammanfatta hela röset på söndag kväll. Just nu är det så att jag inte riktigt har tid att leta ord och formulera meningar. Bäst att jag nämner allt i förbifarten, jag vill ju inte att du ska tro att jag är en misslyckad ensamvarg, utan faktiskt är galet rolig och att alla älskar mig! I fredags tränade jag som vanligt, sedan åkte jag på pannkaks-kväll hos Jonas, för att sedan kika förbi Herman, Carri och de andra. I lördags spelade jag match och var på Jennifers överraskningsfest på Varta (mer om det senare, kanske) Dagen har till största delen tillbringats i Göteborg, Sveriges framsida, för att spendera lite kvalitetstid med mig själv och bränna den sista lilla procenten av lönen.

Nu till det jag egentligen ville säga med det här inlägget; kör inte motorcykel! Fundera inte ens på det. Nu har jag fått nog av alla olyckor, idag var droppen. Hur härligt det än må vara, hur mycket uppmärksamhet du än får, kom ihåg att det är att leka med döden. Det är inte värt att riskera livet bara för att fara fram på en muterad tvåhjuling. Åk bil istället, eller vilket annat fordon som helst för den delen! Ta hand om dig


Pärlor


Det är inte klokt vad bra man mår av fina vänner, en toppenkväll!

God natt!


Denna fotboll...

Jag hade tänkt skriva ett långt inlägg om hur ohyggligt dålig svensk fotboll har blivit, hur de överbetalda spelarna inte levererar, och för att inte tala om Lagerbäck. Snacka om att inte kunna leda ett lag! Då går Kim Källström och Samuel Holmén och gör två mål mot Ungern. Just nu leder vi med 2-0, vilket är jättebra. Så idag har jag ingen rätt att klaga. Men jag måste ändå fråga mig, var har hjärtat tagit vägen? Glöden? Glädjen? Det känns som de elva männen på planen inte riktigt verkar bry sig. Vad är det som har hänt? Jag tror att en del av svaret finner man i hur dagens samhälle ser ut. Åter igen, curlingmammor. Vi får allting serverat, vi behöver inte längre kämpa för något. I stället för att vara ute och smutsa ned sig, sitter barn inne framför sina dyra datorer och flashiga x-box. Visst, det finns vissa som har det svårare. Se bara på Zlatan. Och vad har det blivit av honom? Jag menar inte att det är fel att vi har den standarden som vi har idag, men även det medför sina konsekvenser. Jag ska i alla fall inte låta mina barn sitta inne, de ska ut på äventyr! 

  
Mot Sydafrika 2010!  

Partaj!

Puh,snart är jag äntligen klar med labb-rapporten i kemi. "Kemi B är som att kissa i sin egen mun!" , så har en kär vän uttalat sig, och jag får nog ta och säga att jag håller med. Inte för att jag har prövat eller så, men jag kan tänka mig.

Nu måste jag ta och göra iordning mig och försöka hitta på något ätbart att ta med, för klockan sju ska vi vara hos Rebecca. Klädkod klänning!

Ungefär såhär brukar våra middagar se ut...



...NOT! Tro inte att de är så snygga...



...sådärja!

Wow

Idag inleds världens stösrta fysikexperiment. Hur häftigt är inte det? Det är annat än våra små fis-labbar det!

På dagens pogram står nu först och främst skola. Har fått bilen idag, så jag hinner ta det lite lugnt. Sitta här osv. Efter skolan måste jag gå till Helenaskolan och se till så att vi får visa vårt projekt där. Egentligen behöver jag gå till banken också, men de stänger väl tre om jag inte minns fel? Fick som sagt lön igår, och jag vill helst ha kvar lite nästa sommar. I kväll är det någon slags middag hos Rebecca, jag är ganska oinsatt i temat för tillställningen, men kul blir det oavsett!
 
Ett ytterst ovärt inlägg, men vad gör man annars med lite dö-tid?!

Tack för mig!

Jag är ingen kreativ människa...

Det står helt klart efter ett antal försök till att piffa upp bloggen. Jag har helt enkelt inga ideér. None. Därför får det vara helt blankt ett tag nu, tills inspirationen infinner sig, eller tills någon vill hjälpa mig. Håller tummarna för det sistnämnda!.

Annars har jag utvecklat en stark avsky mot komplexa tal. Det är nog mest för att jag inte förstår, har inte hunnit sätta mig in i matten än. Men jag ska, typ i helgen, eller nästa, eller på höstlovet... Något som däremot har skrällat i år är tyskan! Från att ha varit veckans tråkigaste lektion till att bli höjdpunkten. Jag är motiverad som aldrig förr och har till och med börjat skriva i färgkoder. Blått för der, grönt för das och rött för die. Lågstadiet here I come! Men vi får väl se om det hjälper något.

God Natt!


Ytterst tillfällig design!

Jag fick ett infall att jag skulle ändra bloggens design, dock tog detta aningen längre tid än jag förväntat mig. Därför ser den rent utsagt förjävlig ut just nu, tills vidare...

Dubbel Sovmorgon.


Amanda och jag kör genom höstrusket och den lätta dimman som verkar bestämt sig att svepa in hela dagen i sin disiga, slöa slöja. Idag kommer vi nog inte vakna till på riktgt. Mobilen ringer. Orka svara, väskan ligger trots allt i baksätet? Okej då. Det är ElinO, biologin är inställd och nästa lektion är inte förrens tolv! U-sväng och vi är påväg hem igen. Dimman ligger kvar, men den känns på något sätt tunnare, mer transparent. Nu ska jag ut. 

Ha en toppendag! 

.

Rather than love
than money
than faith
than fame
than fairness
- give me truth.



En Helg.

Hej!

Inte för jag tror att det är av något värde för dig att läsa om vad jag haft för mig i helgen, så berättar jag ändå. Om inte för dig, så för mig själv, eller någon annan. Hur som helst anser jag att min helg började redan i torsdags, och jag måste bara säga att vår klass ägde nv-lägret iår igen. Inte så värst oväntat faktiskt... Vi är verkligen faster, stronger, harder. Hm, du lär förstå senare. Sammanfattat var det en lyckad tillställning, Mimmi och jag kom tvåa på tipspromenaden utan att ens ha gått den (creds till oss), ettorna och tvåorna busade men kom snart ned på jorden igen, och lite kvalitetstid spenderades tillsammans med klassen!

Direkt efter att jag kommit hem på fredagen, tog jag bussen till Skara och Lelle. På kvällen skulle vi på insparken, något Skara-hittpå som jag ärligt talat är roligast för de som går i ettan. Fast det är väl det som är meningen. Fast först åt vi lite, pratade, cyklade till affären osv. Saker vi brukar göra helt enkelt. Sedan åkte vi till någon förfest hos någon tjej. Jag körde, om man nu kan kalla det det. Snarare hackade fram. Det är tusan inte lätt att köra någon annans bil! Förfesten var i alla fall trevligt, träffade en hel del roligt folk och så. Framåt elva började det dock bli lite segt, så vi drog in til stan. Det var väl inte den roligaste utgången jag vart med om, men det funkade. Det blir ju som sagt vad man gör det till. Natten spenderades såklart hos Lelle.


Jag funderar på att köpa mig en hatt...


Rebecka, Stina och Ebba.

På lördagen fick jag smyga mig upp tidigt, hade träning klockan tio. Inte så värst inbjudande när det spöregnar och du sovit typ fyra timmar. Men det var skönt, dessutom tränade vi bara i en timme istället för två. Sådant gynnar. Annars ägnade jag hela dagen åt att slappa, plugga och sova. Lite senare tittade Angie förbi och vi tittade på I am Legend. Ungefär i slutet av filmen surprisas vi av Rebban och Vickan som kom och hälsade på. Eftersom det finns så extremt lite att göra i det här huset, tog vi oss en sväng med bilen. Den vanliga rundan, Statoil i ryd- Mc'Donalds- hem till Rebben. Där var redan hennes syster med sällskap, så vi satte oss i köket och mosade chips och pratade om Politik, evolutionsteorin och spöken. Riktigt jäkla trevligt!

Söndagar är som sagt mina slappar-dagar, idag är inget undatag. Eller jag var i Grästorp och spelade match och förlorade. Men det är inget jag vill prata om! Annars har jag bara tagit det lugnt och tittat på film, Into the Wild. Den var riktigt, riktigt bra. Baserad på en verklig händelse till på köpet! En film jag starkt rekomenderar en regnig söndag.

NV-läger på Sommarland.

Nu åker jag snart iväg till sommarland, väntar bara på att ElinO ska komma. Av tidigare erfarenheter vet jag att hon kommer bli sen, så då tar jag mig tid att sitta här en stund. Jag lyckades nämligen mytta till mig att få åka bil ut, och slipper svettas och trängas med små ettor på bussen. Ja, nu har jag inte så himla mycket mer tid att skriva. Kommer hem imorgon, skriver kanske då.

Plugg, plugg och åter plugg!


Ja, det är väl ungefär så mitt liv ser ut just nu, + lite fotboll. Inte så värst exalterande va, men jag har ju valt det själv. Hur som helst har jag börjat planera min framtid, med start om cirka en månad. Det känns ganska skönt. Jag kommer definitivt få mer tid att göra saker jag tycker om, mer avslöjar jag inte.

Ha en fortsatt fin dag!

Höst, rörelsemängd och äppelpaj.

Hejsan hoppsan!

Vilket vackert väder vi vaknat upp till denna årets första höstdag. Ja, hösten har infunnit sig,den börjar första september och slutar inte förrens 31 november. Det är i alla fall så jag lärt mig. Att vi går mot kallare och mörkare tider går dock inte att förneka, det är bara att motvilligt acceptera eller förväntansfullt konstatera, eller kanske lite av båda för den delen. Jag menar, hur mysigt är det inte att sitta inne och se på film när det är pissväder ute, eller ta en pomenad ute i friska luften när vädret vill väl, bland färglada träd och med trevligt sällskap. Samtidigt kan det visst kännas lite deprimerande med de krympande dagarna, allt pluggande och allt annat negativt som hör hösten till. Just nu kommer jag bara på de två jag nämnde innan, det måste vara ett bra tecken. Hur som helst, jag välkomnar varje årstid, sommar som höst, på samma sätt. Med öppet sinne. Jag känner på mig att det kommer bli en bra tid.

Nu måste jag återgå till mina studier, jag pluggar hemma idag. Vi har fysikprov imorgon på allt vi gjorde i våras, galet! Eftersom jag inte kunde plugga något i helgen, får jag panika lite idag istället. Men jag klagar inte, det är skönt att vara hemma ibland och ta allt i sitt eget tempo. Brorsan är dessutom sjuk, så sällskap har jag också. Just nu bakar han äppelpaj, ibland förstår jag inte vad som flyger i honom. Men utnyttja det ska jag iaf!
 


Trevlig höst förresten!


RSS 2.0